Áthidaló hitel

Ingatlant vásárolna, de még nem adta el a régit?

Áthidaló hitellel nem kell halogatni a vásárlást! Mi a lényege? A bank hitelt nyújt Önnek a kiválasztott ingatlan megvásárlásához úgy, hogy mind a megvásárolni kívánt, mind az eladni kívánt ingatlant jelzáloggal terheli. Ez teszi lehetővé, hogy akár önerő nélkül vásárolhasson, anélkül, hogy el kellene adni (pl. áron alul) a régi lakását.

Mennyi időm van, hogy eladjam az ingatlant?

Nem szükséges elhamarkodni az eladást, 18 hónapja van arra, hogy ezt megtegye. Ha sikerült, egyszerűen visszafizeti a felvett kölcsönt. Ráadásul a kamatokon túl ennek egyéb díja nincs!

Mekkora az áthidaló hitel havi törlesztője? Nincs havi törlesztő, hiszen az áthidaló időszak alatt Önnek nem kell havi részleteket fizetnie. Természetesen a bank kamatot számít fel, de azt nem kell havonta fizetnie, elegendő majd utólag, egy összegben, ha eladta az ingatlant. Addig azt akár bérbe is adhatja.

Mi történik, ha nem sikerül eladnom 18 hónap alatt?

Ebben az esetben a kölcsön „normál” lakáshitellé alakul, vagyis a 19. hónaptól kezdve elindul a havi törlesztés.

Milyen költségekkel kell számolnom a hitel ügyintézésekor?

Ez aktuális banki akcióktól függ, de általában ki kell fizetnie az értékbecslési díjakat, illetve szerződéskötési díjat.

 

Érdemes az áthidaló hitel igényléséhez szakértő kollégánk segítségét kérnie, aki ingyenesen segít Önnek a legjobb konstrukció kiválasztásában!