Zugló lakossága és fejlesztései

Zugló lakosainak száma az előző évekhez képest emelkedett, hisz e kerület olvasztótégelye mindazon előnyöknek, amit egy fővárosi lakos csak kívánhat. Hatalmas zöld felületek, nyugodt kertvárosok, szép épületek és kiforrott infrastruktúra, mindezek mellett frekventált, a belváros közvetlen közelében. Ezért nemcsak az idősebb korosztály szeret itt lakni, hanem egyre több fiatal is erre vágyik. Zugló lakói számára egyre fontosabb a zöld területek bővítése, gondozása, a kerület értékeinek megőrzése.

Zuglóban a városfejlesztés során mindenkinek törekedni kell a kulturált környezete kialakítása, közterületi műalkotások kihelyezésére. Zugló arculatának javítása a befektetők számára is vonzóbbá teheti a kerületet. Kiaknázatlan lehetőségek rejlenek tehát a kultúra és a művészet ünnepeinek turisztikai hasznosításában. Ezzel a kerület viszonylag csekély befektetéssel Budapest legrangosabb városrészei közé emelkedhetne. Erre pár példa:

  • A méltán népszerű Pillangó park teljes felújítása, amely 2019 -ben került átadásra. Ez remek példája az emberek igényeit figyelembe vevő, valóban praktikus és igényesen kivitelezett köztéri fejlesztésnek. Zugló második legnagyobb zöldfelülete megszépült, felfrissült és számos új szolgáltatással bővült. A gyönyörű virágágyásokat pedig Hollandia is megirigyelhetné!
  • A nemrégen átadott Mogyoródi úti sportpálya teljes modernizációja. Az elhanyagolt futballpálya metamorfózisa során egy modern és igényes szórakoztató sportközponttá alakult. Megtalálható itt: futballpálya, futópálya, gördeszka és BMX pálya, streetball pálya, kosárlabda pálya, szabadtéri edzőpálya, hegyikerékpár pálya, öltözők és közösségi tér.
  • 2011 májusában indult útjára a Virágzó Zugló utcafront szépítési program. A kezdeményezés egyik példaértékű sajátossága, hogy Zugló Önkormányzata és a zuglói lakosok közösen hozzák rendbe, teszik virágzóvá a lakóházukhoz tartozó utcafrontot, előkertet.
  • És végül, de nem utolsó sorban a Városliget mega projekt, melynek során a főváros legnagyobb köztéri parkja átlép a 21. századba. A számos új középület mellett rengeteg egyéb fejlesztés is elkészül vagy már át is lett adva, mint például az új nagy játszótér szuper csúszdapályáival és az ikonikus ballonnal, vagy a sport és edző pálya komplexum. Így lesz Budapestnek egy teljesen új, nyugat-európai színvonalú central parkja!