Ismerje meg Zuglót

Zugló története

A mai kerület helyén volt a történelmi Rákos mezeje, amely a középkorban lakatlan, erdős-mocsaras vidék volt. Itt tartották a középkori magyar országgyűléseket és itt emelték 1445-ben Hunyadi Jánost Magyarország kormányzói méltóságába. Történetét röviden alább olvashatjátok.

Tudjon meg többet

Zugló fekvése, városrészei és közlekedése

Budapest XIV. kerülete a főváros pesti oldalán található. Történelmi neve Zugló, a kerületi önkormányzat is ezt használja hivatalos névként, régi német neve Lerchenfeld. Közepes méretű, területe 18,15 km², több, mint 120 000 ember otthona. Számos olyan középületet találunk itt, melyek országos kulturális, sportcélú feladatot látnak el.

Tudjon meg többet

Zuglói színfoltjai

Zugló annak ellenére, hogy a városközponthoz igen közel helyezkedik el igencsak bővelkedik parkos, tavas és nyugalmas területekben és Zugló buszkélkedhet azzal is, hogy múzeumok, kultúrális látnivalók, sportétesítmények, művelődési házak, könyvtárak és fürdők is gazdagítják e környéket.

Tudjon meg többet

Zugló lakossága és fejlesztései

Zugló lakosainak száma az előző évekhez képest emelkedett, hisz e kerület olvasztótégelye mindazon előnyöknek, amit egy fővárosi lakos csak kívánhat. Hatalmas zöld felületek, nyugodt kertvárosok, szép épületek és kiforrott infrastruktúra, mindezek mellett frekventált, a belváros közvetlen közelében.

Tudjon meg többet