Panorámás, nagy medencés ház a dombtetőn

Hozzáadás a kedvencekhez

Áttekintés

Referencia kód: ZIC06220504
Ár: 153 millió Ft
Ajánlat: eladó
Típus: lakás - tégla
Elhelyezkedés: Rákoskert
Alapterület: 250 m2
Állapot: jó állapotú
Szobák: 5
Fűtés: gáz-cirkó
Komfort: duplakomfortos
Épület szintjei: 2
Építés éve: 2000
Telek: 734 m2
Parkolás: garázs
Kilátás: panorámás
Cím: Andráshida utcánál

Keresztúr-Rákoskert fő ütőere, a Pesti út – mely teljes ellátottságot és jó közlekedést biztosít – jobb oldalán a Kucorgótól nem messze, nyugodt, csendes zöldövezetben, aszfaltozott utcák mentén található ez a 2000-es években épült, arisztokratikus méretekkel rendelkező családi ház.

A békés mellékutcából, viruló gyümölcsfák árnyékából lépünk be a ránézésre is impozáns, Porotherm téglából épült, szigetelt ház kapuján; rögtön észrevéve, hogy autóval akár két motoros kapun is bejöhetünk, jobb oldalt dupla garázsba jutunk, balról pedig az akár négy autót is parkoltató kocsibeállóra.

A szellős, majd két méter széles közlekedőből befelé haladva rögtön látjuk; itt aztán nem spóroltak a térrel. Tágasság, fényözön és tetszetős építész megoldások előttünk; köríves galéria, kétszintes nappali beltér egész falat kitöltő ablakokkal, nagycsaládos étkezővel, és egy olyan komoly konyhával, melyből rögtön látszik, hogy fontos ez a tér a gazdájának.

Szép és időt álló kőburkolaton járva jutunk ki az étkezőből a vagy 30m2 -es ívelt, hagyományos műkő oszlopokkal díszített teraszra; a feeling teljesen a 90’-es évek jómódú házainak érzete, melyet stílszerűen egészít ki a jókora, 5×10 méteres műkő szegélyű kéklő medence, mely nyáron verhetetlen pluszt nyújt az itt lakóknak. Sokat nem kell menni a teraszról a nagyon kedvelt szabadtéri sütögetőhöz sem.

Felnézve a házra, a jókora félköríves fenti terasz már sejteti velünk, hogy ott is lesz mit nézni.

Felérve a tömör keményfából úgy 100 évre készült lépcsőn, azt látjuk, amit vártunk; a méretek, az a szellős tágasság, amely annyira hiányzik a manapság épült otthonokból itt megvan, a legkisebb szoba is 16m2, a másik három pedig 30-30-30m2, bőséges ablakmennyiséggel, áradó napfénnyel. S ahogy sejtettük, a fenti teraszról a környező dús lombú fák koronái mögött a budai hegyekig örökpanorámás kilátásban gyönyörködhetünk!

Összegezve megállapítjuk: ez egy stabil szerkezetű, jól megtervezett, klimatizált, Buderus kazánnal fűtött-vezérelt, élhető terekkel épült otthon, ahol sosem lesz szűkösség érzetünk.
Persze a képhez hozzá tartozik; ha itt akarunk lakni hosszú távon, akkor a ház korából fakadó karbantartási, felújítási munkálatokat is be kell tervezni a modernebb esztétikai arcformálás mellett. Ez konkrétan kisebb fal és burkolat javításokat, festést, a fa felületek ápolását felújítását jelenti.

Az “apróságok” is elnyerhetik tetszésünket: a szobányi méretű kádas- zuhanyozós fürdő, a külön vendég WC, a mosókonyha mindenre alkalmas nagy tere, a gigantikus szobák mindegyikéhez tartozó praktikus gardróbszekrények, a kimaxolt vizes felszereltség a pezsgőfürdővel, dupla mosdókkal, bidékkel teszik teljessé a képet.

Ha valaki hosszú távra be akar rendezkedni egy sokat nyújtó nagy családi házban a saját képre formálás lehetőségével, akkor ez az ajánlat egy talán vissza nem térő alkalom lehet!

VIDEÓ:

Térkép