Belvárosi polgári álomlakás örökpanorámás terasszal

Hozzáadás a kedvencekhez

Áttekintés

Referencia kód: ZIC06220214
Ár: 350 000 Ft
Ajánlat: kiadó
Típus: lakás - tégla
Elhelyezkedés: V. kerület
Alapterület: 104 m2
Állapot: felújított
Szobák: 2
Félszobák: 1
Fűtés: házközponti
Emelet: 5
Épület szintjei: 6
Építés éve: ~1933
Bútorozás: bútorozott
Erkély: 5 m2
Parkolás: utcán-közterületen
Kilátás: panorámás
Cím: Szép utca

Az 5. kerület szívében – közel a Ferenciek teréhez, csendes mellékutcában található ez a hatalmas terekkel megáldott, napsütötte otthon. A szépen karbantartott 6 emeletes ház Budapest épületei közt is történelmi jelentőséggel bír, a Magyar Lovaregylet megbízásából épült a 30 –as években, az első emeleten található kis múzeum további érdekességeket is felfed az egykori lakóközösségről.

A 2 és fél szoba –hallos, loggiás lakás 2022 év elején teljeskörű műszaki és esztétikai felújításon esett át. A felújítás során megmaradt a nagypolgári lakásokra jellemző miliő, harmonikusan kiegészítve a modern kor igényeit is kielégítő kényelmi megoldásokkal.

A lakás az ötödik emeleten található; elosztása ideális, a helységek tágas közlekedőn keresztül és egymásból is megközelíthetők.  A hallból nyíló nappali délkeleti fekvésű, ahonnan a loggiára kilépve a környező tetők felett igazán kellemes városi kilátásban gyönyörködhetünk.

A tetők felett ráadásul a nap sugarai akadálytalanul jutnak a lakásba, így egy világos és vidám hangulatú enteriőrt teremtve.

A szomszédos szobából a beépített szekrényekkel gazdagon ellátott közlekedőbe juthatunk, ahonnan nyílik a kádas fürdőszoba, a kisebbik szoba és az étkezővel rendelkező konyha is, mely a délutáni órákban fényárban úszik. A lakás természetesen klimatizált.

Igazi kuriózum a ház közös használatú kulccsal zárható terasza!! Csodálatos panoráma nyílik innen Budapest belvárosára és a Gellérthegyre, valamint a környező épületekre. Nyáron napozni, grillezni, kisebb baráti összejövetelekre kiválóan alkalmas – a lakóközösség nyugalmának figyelembevételével, természetesen.

Fenntartási költségek kedvezőek; a közös költség 50e Ft/hó, ami tartalmazza központi fűtést és a vízhasználatot is. Az áramfogyasztás mérőóra alapján, illetve internet elérés is biztosított.

A lokáció első osztályú; az 5. kerület Budapest szíve. A lakásból kilépve percek alatt megközelíthető a metró, a közeli üzletközpontok, vagy akár egy dunaparti séta is. Ideális választás a belváros nyüzsgésére vágyóknak, akik csendes nyugodt, rendezett lakásban élnék a mindennapok kalandjait.

A lakás bérleti díja 390.000,- Forint vagy 1000.- Euró /hó, a bérbevételhez közokiratba foglalt bérleti szerződés, 2 havi kaució és 1 havi bérleti díj szükséges. Háziállat és dohányzás nem megengedett a lakásban.

Érdemes mielőbb időpontot egyeztetni a megtekintéshez, mert nem lesz sokáig elérhető ez a gyöngyszem!

VIDEÓ:

Térkép

Címkék

, , , , ,