Varázslatos penthouse jellegű lakás a Károlyi kert mellett

Hozzáadás a kedvencekhez

Áttekintés

Referencia kód: ZIC06230903
Ár: 90 millió Ft
Ajánlat: eladó
Típus: lakás - tégla
Elhelyezkedés: V. kerület
Alapterület: 66 m2
Állapot: jó állapotú
Szobák: 2
Fűtés: gáz-cirkó
Komfort: összkomfortos
Emelet: 4
Tetőtéri lakás: igen
Épület szintjei: 4
Építés éve: ~1870
Parkolás: utcán-közterületen
Kilátás: panorámás
Cím: Reáltanoda utca

Budapest belvárosának ikonikus részén, a méltán népszerű Károlyi kert mellett található ez a legfelső emeleti, beépíthető tetőtérrel és egyedi sármmal rendelkező polgári lakás.

A gyönyörű, 1911 -ben épült, kevés lakásos társasházat anno egy vaskereskedő építette saját használatra. A stukkókkal, kovácsoltvas kiegészítőkkel és festett ólomüveg ablakokkal gazdagon díszített épület kiemelkedik még szerénynek nem mondható kortásai közül is!

Lakásunk penthouse jellegű, saját lépcsősor vezet ide. És mivel az épület tetőterében egyedüli lakásként került kialakításra, szomszédja semmilyen irányból nincsen. Ezenfelül cirka 100m2 beépítetlen tetőtér veszi körbe. Így a lakás akár bővíthető vagy több kisebb lakás kialakítható! A tetőtér megvásárlási joga a társasháztól kizárólag a lakás aktuális tulajdonosának kiváltsága, mondhatni jelképes összegért!

És mivel a tetőre csak innen van kijárás, így egy fantasztikus panorámás tetőterasz kialakítása szintén megoldható!

Maga a lakás jelenleg jó állapotú, műszaki és esztétikai állapotú, akár egyből költözhető.

A fűtésről korszerű kondenzációs kazán gondoskodik.

A nappaliban impozáns korabeli félköríves többszárnyú ablak, a hálószobában pedig manzárd jellegű, akár kis kiülős erkélyként is funkcionáló széles tetőperemes ablak található. Mindkettő nyugati tájolású, ezért -valamint a magas elhelyezkedésének köszönhetően a lakás szép világos, ám a nyári kánikula mégis megkíméli!

És a magas elhelyezkedéssel kapcsolatban: a házban a lift helye megvan, ám azt a 60’s években sajnos szétszerelték és átszállították egy másik épületbe. Így jelenleg az emeletek gyalogosan megközelíthetőek.

A lakás fenntartási költségei: közösköltség 18.000.- minden más egyedi mérés alapján.

A belvárosban ennyi extra és kihasználatlan lehetőség egyszerre ritkán adódik, így várhatóan az ingatlan nem sokáig lesz elérhető.

Üzleti, befektetési szempontból főnyeremény, de remek lehetőség egy valóban egyedi, hangulatos otthon kialakítására is.

Önön múlik él -e a lehetőséggel!

Térkép